9 Ekim 2017 Pazartesi

PostVizyon #2



Hell or High Water filminin senaristi Taylor Sheridan'ın yazıp yönettiği, Wyoming'deki Kızılderili yerleşkesinde geçen filmimiz Wind River 2017'nin iddialı filmlerinden. Sheridan'ın senaryoyu yazarken gerçek olaylardan esinlenmesi filme daha da bir etkileyicilik katmış. Her yıl yüz binlerce kadının maruz kaldığı tecavüz ve şiddet vakaları, senaryoyu yazarken motivasyon kaynağı olmuş.

Filmin baş rollerini ,tıpkı Marvel Cinematik Universe'de olduğu gibi, Jeremy Renner ve Elizabeth Olsen paylaşıyor. Yardımcı rollerde Graham Greene'nin performansı hariç akılda kalıcı bir performans yoktu. Bir tek, sinema dünyasının yeni göz bebeklerinden Jon Bernthal'in kısa ama etkileyici bir sahnesi vardı.

Suç ve dram filmi olan Wind River etkileyici görselliği, Renner-Olsen ikilisinin uyumlu ve gayet başarılı oyunculuğu, çok gizem barındırmasa da akıcı senaryosu ile izlenebilir bir film. Wyoming'in soğuk ikliminde geçen film, izlerken insanda sıcak bir şeyler içme hissiyatı uyandırıyor. Yönetmenimiz de bu doğal beyaz güzelliği, hiç esirgememiş biz izleyenlerden.
 O şartlarda yaşamaya alışmış kasabalının yanına dışardan gelen Jane Banner (Elizabeth Olsen), tam olarak seyircinin tepkisini veriyor Wyoming'in iklimine.

Kendinizi çok yormadan, sıcacık yorganın altına çekilip izlemeye elverişli bir film Wind River, bu soğuk günlerde iyi gider. İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder