23 Ekim 2017 Pazartesi

PostVizyon #3


Scott Cooper'ın yazıp yönettiği, 2 Oscarlı film Crazy Heart bugünkü baş köşemizde. Jeff Bridges'in ders niteliğinde oyunculuğu eşliğinde (zaten en iyi erkek oyuncu dalında Oscar aldı o sene) izlemesi keyif veren bir film olmuş. Biterken yüzünüzde buruk bir gülümseme bırakan, seyirciye vermek istediği duyguyu vermekte başarılı bir film.

Ünlü olduğu zamanları arkasında bırakmış yaşlı bir country müzik sanatçısı Bad Blake (Jeff Bridges), para kazanmak için kasaba kasaba dolaşarak sahnelere çıkmaktadır. Geçmişinde başarısız evlilikler bırakmış Blake'in alkol sorunu da vardır. Hayat onun için günü geçirmek için içmekten ibaret olmuştur ama çalışmak için uğradığı kasabadaki bir gazeteci olan Jean Craddock (Maggie Gyllenhaal) hayatını değiştirecektir. Sancılı bir süreç geçiren Blake, benliği ile kavgaya tutuşacaktır. Eski ilişkilerini, daha önce birlikte çalıştığı Tommy Sweet (Colin Farrell) ile olan iletişimini, çalışma ve kişisel hayatını gözden geçirmek zorunda kalacaktır.

Arka plan olarak sıklıkla doğayı kullanan yönetmen, iç mekan tercihlerini de yerinde yapmış. Ne çok şatafatlı ne de çok köhne mekanlar kullanmış. Her gün uğrayabileceğiniz mekanlarda geçmesi, filmi daha çok benimsemek açısından seyirciye yardımcı oluyor. Country müziğe ya da güzel olan herhangi bir müzik türüne ilginiz varsa film hemen sizi yakalıyor (o sene en iyi özgün müzik dalında da Oscar'ı alması boşuna değil).



Kapanışı "Pick up your crazy heart and give it one more try" diyerek yapalım. İyi dinlemeler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder