7 Ekim 2017 Cumartesi

PostVizyon


Only Lovers Left AliveJim Jarmusch'un elinden çıkan 2013 yapımı bir yapıt. Belki baş yapıt diyemeyiz ama zekice düşünülmüş diyaloglar, dikkat edilmiş ince detaylar, harika bir müzik ziyafeti, nefis çekim açıları ve duraksamayan bir senaryosu ile vampir temasına farklı bir yerden yaklaşmış.

Çekimleri 3 ülkede (ABD, Almanya, Fas) gerçekleşen filmin baş rollerini Tilda Swinton ve Tom Hiddleston paylaşmış. Karakterlerini özümsemelerinin yanı sıra birbirleriyle olan uyumları da göz kamaştıran bu ikili, filmi izlemek için başlı başına bir sebep. Kaldı ki John Hurt, Anton Yelchin ve Mia Wasikowska gibi yan karakterlerin iyi performansı, lezzetli ana yemeğin arkasından yenilen güzel bir tatlı tadı bırakıyor damağımızda.

Filmin müziklerini, Jim Jarmusch'un da üyesi olduğu SQÜRL grubu üstlenmiş ve harika bir iş çıkarmışlar ortaya. Şurada bütün filmin soundtrackleri mevcut, güzel bir arka plan sesi olarak her zaman dinlenilebiliyor. Ayrıca doğu-batı kültürü arasında gidip gelen sahneleri izleyicide sıcak duygular uyandırıyor.

Konusuna kısaca bakacak olursak, Fas'ta bulunan vampir Eve (Tilda Swinton), depresif ve tam bir müzik aşığı olan sevgilisi Adam'ın (Tom Hiddleston, o da bir vampir) yanına gitmeye karar verir. Yüzlerce yıllık sevgili olan bu çiftin tekrar kavuşmasından sonra gelişen olayları konu alıyor filmimiz.

Vampir konusunu temeline oturtmuş filmleri seviyorsanız, içi boş fantastik-dram filmlerden sıkılmışsanız ve kendinize ayıracak iki saatiniz varsa bu filmi izlemeniz size çok şey katacaktır.

Kapanışı filmin müziklerine katkısı olan ve aynı zamanda filmde de sahnesi bulunan Yasmine Hamdan'ın Hal şarkısı ile yapalım. İyi dinlemeler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder